Waarom je geen stok achter de deur nodig hebt om je onderneming te doen groeien

En hoe het voelt om moeiteloos te groeien!

Why you don't need accountability to grow your business

Een stok achter de deur, dat is een van de belangrijkste redenen waarom mensen een coach inschakelen. In deze blogpost vertel ik je waarom dat dat geen goed idee is.

Uitstel-Lisa

Zoals je misschien weet, vind ik het geweldig om met gelijkgestemde zielen te babbelen in de PB’s op Instagram. En dat was ik enkele weken geleden aan het doen met een vriendin, we noemen haar even Lisa.

Ze was lyrisch over haar nieuwe businesscoach. Je moet weten dat Lisa in 2020 een beetje de koningin van het uitstellen was: ze bleef haar podcast maar op de lange baan schuiven. Maar nu stonden er eindelijk enkele afleveringen online! Ik was zo blij voor haar.

Uiteraard was ik ook nieuwsgierig. Als mindset coach wilde ik weten waar die plotse verandering vandaan kwam! En toen ik haar vroeg wat er was gebeurd, antwoordde ze: “Verantwoording. Ik weet dat er iemand in het oog houdt wat ik doe en ik vind [de naam van de businesscoach] leuk, dus ik wil haar niet teleurstellen.”

Belemmerende gedachten op de loer

Eerlijk? Mijn enthousiaste gejuich verstomde en ik begon ongemakkelijk te knikken – een beetje zoals dat poppetje op het dashboard in je auto. Ik had het al vaker gezien, ondernemers die uit die spiraal van uitstelgedrag raken zoals Lisa. Maar uiteindelijk hervielen ze allemaal in hun oude patronen van twijfel en zelfsabotage.

Want wat gebeurt er wanneer de samenwerking tussen Lisa en haar businesscoach erop zit? Wat gebeurt er met Lisa nu ze het na 3 maanden coaching plots met zichzelf moet stellen? Precies.

Die verantwoording moeten afleggen, die stok achter de deur, voelt misschien als een duwtje in de juiste richting, maar het levert op de lange termijn geen resultaat op. Wil je je onderneming eenvoudig doen groeien en consistente resultaten zien? Dan moet je je geloofssysteem onder handen nemen. Anders liggen je belemmerende gedachten voor eeuwig op de loer.

Langdurende verandering begint vanbinnen

Langdurende verandering begint in je hoofd. Nergens anders. Het is geen extrinsieke motivator, wel een intrinsieke.

JIJ bent diegene die jouw onderneming moet laten floreren,

JIJ bent diegene die er plezier aan moet beleven,

JIJ bent diegene die al die verbluffende resultaten kan boeken!

Niet jouw businesscoach of iemand anders (Gek he, geen businesscoach hebben gewoon om je op het rechte pad te houden 😉 )

Intui-jij

Beeld je gewoon eens in hoe het zou zijn om je niet de hele tijd ‘gepusht’ te voelen. Maar om te groeien op een manier de juist voelt in elke vezel van je lichaam, dankzij je intuïtieve ondernemerskompas.

Hoe zou het voelen om geld te zien als iets dat je energie geeft? Om je zelfverzekerd en in overvloed te voelen bij elke stap die je zet, omdat je weet dat het geld automatisch naar je terugvloeit?

Wat voor opluchting zou het zijn om te verkopen vanuit je ziel? In plaats van bang te zijn dat er niet genoeg is en je 0,0 plezier beleeft aan ondernemen?

Ja, vriendschap. Het wordt tijd dat je beseft dat je aan niemand verantwoording hoeft af te leggen en dat je plezier gaat beleven. Dat je moeiteloos gaat groeien. Van binnenuit. Onmogelijk zeg je? Nee-hee! Deze creatieve ondernemers doen het al. Nu jij nog!

xo

Justine


Read more