3 redenen waarom mensen niet van je kopen

Voor sommige ondernemers lijkt Instagram wel het Walhalla der verkopen. Maar buiten een paar laaggeprijsde projectjes, leverde het jou nog geen klanten op.  Voor jou is Instagram eerder een diep konijnenhol waar vergelijkingsangst en impostersyndroom voortdurend op de loer liggen. Niemand koopt van je en je wordt er gek van.

Kun je daar echt klanten vinden? Ja, zeker weten! Eerst moet je begrijpen waarom mensen (nog) niet van je kopen. Pas daarna kun je je ontpoppen tot die verkoopmagneet voor de juiste klanten. Je moet eerst jezelf vertrouwen, voor zij jou kunnen vertrouwen!

Hier gaan we!

3 reasons why people are not buying from you

🚫 Probleem 1: Je focust te hard op de uitkomst

Je bent wanhopig om koste wat kost die klant te tekenen. In plaats van je aanbod vol vertrouwen neer te zetten en daaraan vast te houden, wring je je in ontelbare bochten om je potentiële klant te overtuigen.

Helaas. Net zoals bij alle andere dieren ruiken potentiële klanten jouw angst van mijlenver. Ze willen zich nergens toe verplicht voelen of met iemand samenwerken die hun onzeker maakt.

Oplossing 1: Oefen op afstand nemen

Besef dat je mensen niet kunt dwingen om met jou in zee te gaan. Analyseer wat je doet tijdens je verkoopproces en met welke energie je je verkoopgesprekken begint. Zodra jij in jezelf gelooft, zullen klanten met je willen werken. En je zal je stuuuuukken beter voelen.

🚫 Probleem 2: Je gelooft niet dat je je prijzen waard bent

Word je ongemakkelijk wanneer je aan mensen vertelt hoeveel je kost? De kans is groot dat jouw prijs niet helemaal bij je past. Jezelf te goedkoop verkopen kan leiden tot meer werken en zelfs tot wrok tegenover je klanten voor de bergen werk die je moet verzetten. En als wat je doet écht je passie is, dan begrijp je dat je liever niet in die situatie terechtkomt.

Oplossing 2: Herevalueer je prijzen

Herbekijk je grenzen. Is er een grote vraag naar je diensten? Twijfel dan geen seconde om je prijzen te verhogen! Wil je gewoon je prijzen verhogen? Dat kan ook! Je hoeft echt niet te zitten wachten op een grote vraag of een of andere bevestiging. Ga ervoor!

🚫 Probleem 3: Je gelooft dat verkopen knokken is, dus je maakt het moeilijker dan het is

Iets dat héééél veel ondernemers doen? Ze focussen op de eigenschappen van hun programma’s of diensten, zoals het aantal calls dat hun klanten krijgen, hoeveel posts op sociale media ze maandelijks ontvangen of hoeveel foto’s er inbegrepen zijn bij de fotoshoot.

Oplossing 3: Verkoop de transformatie, niet de eigenschappen

De harde waarheid? Mensen willen niet wat jij te bieden hebt. Ze willen de resultaten en de voordelen die jouw aanbod creëert.

Ben je bijvoorbeeld een loopcoach? Focus je dan niet op het aantal calls dat jouw klanten krijgen wanneer ze zich inschrijven. Vertel hun liever hoe ze sneller zullen lopen zonder blessures op te lopen.

Leer de transformatie die je biedt vanbuiten. Praat er vol trots over & trek de juiste klanten aan.

Ben je klaar om wél te verkopen? Schrijf deze 3 oplossingen op een papiertje en hou het altijd binnen handbereik. Herhaal ze elke dag als een mantra tot je vol vertrouwen durft te verkopen. En voor je het weet trek je moeiteloos de juiste klanten aan.

Al die ondernemerszorgen voorgoed inruilen voor rijkdom op elk vlak? Dan is mijn 1:1 coachingprogramma de perfecte match voor jou.

xo

Justine


Read more